Definits els grups de la IHF/EHF Trophy 2021

El dimarts 11 de maig es va celebrar el sorteig de la IHF/EHF Trophy de la mà de la federació europea on Andorra va quedar emmarcada en el grup A amb les seleccions de Xipre i Bulgària.
 
En el sorteig es van conèixer les baixes de les 4 nacions que Andorra te com a principal referencia que son Irlanda, Gran Bretanya, Malta i Armènia; tot plegat ha provocat que el principat s'enfronti a les seleccions de Xipre i Bulgària, equips amb els que ja es van trobar els andorrans en l'ultima edició del “Emerging Nations” de Bulgària l'any 2017
Dues seleccions destacades per la seva velocitat, que tenen com a objectiu arribar a la fase classificatòria del Campionat d'Europa 2024.  
 
A l'altre costat de la taula, les seleccions de Geòrgia, Moldàvia i Azerbaidjan, han quedat emmarcades al Grup B. Tres seleccions que destaquen pel seu joc dur, característic dels països de l'Est d'Europa.
Pel que fa als partits, Andorra s'estrena el proper 15 de juny contra la selecció de Xipre i el 16 jugaran el seu segon partit contra la selecció búlgara capitanejada per l'extrem del Chartres Metropole Handball, Svetlin Dimitrov. Les fases classificatòries tindran lloc el 18 i 19 de juny al Olympic Handball Arena de Tbilisi.

El seleccionador David Aguilar destaca diversos aspectes del torneig. 
Pel que fa al grup A: “és un grup molt exigent amb jugadors molt experimentats que juguen tant a la lliga grega com francesa.” 
 
Per la banda de l'equip tricolor destaca que: “Nosaltres partim amb jugadors que passen a junior aquest any i hem pogut fer un grup de treball de 14 jugadors amb diverses qualitats i en certs casos amb una dilatada experiència a nivell internacional, que ens farà combinar noves tàctiques de joc.”
 
Referent al grup B, Aguilar posa l'accent en Azerbaidjan i en el cas de que toqui en la fase classificatòria “hem de competir bé, ha estat un any ple de dificultats pel Covid-19 i estem molt contents de poder disputar aquesta competició. Esperem fer un bon paper, que ens permeti veure a quin nivell estem en l'handbol nacional.”
 
També lamenta l'absència dels rivals directes que no poden venir per la impossibilitat de treballar abans del torneig degut a la situació sanitària. “Son rivals amb els quals podem competir, ja que estan en un nivell molt similar al nostre, es una llàstima.”
 
La selecció es concentrarà el cap de setmana del 22 i 23 de maig a Ordino on Aguilar decidirà la llista definitiva dels jugadors convocats.

Comentaris a la publicació (0)

Deixa un comentari