Tornar

Andorra confirma la seva participació al Emerging Nations d’handbol

Andorra tornarà a estar present al Emerging Nations Men's Championship que es disputarà a Varna, Bulgària del 25 al 30 d'abril. La Federació va confirmar la seva assistència davant la IHF i firma així la seva 3a participació en aquesta competició internacional, que encarrila la seva 4a edició després de l'aturada per la pandèmia.

El seleccionador David Aguilar ha pre-seleccionat a 20 jugadors andorrans per treballar en la preparació del torneig a les instal·lacions del Pas de la Casa, aquests mesos previs i decidir la llista definitiva dels 14 convocats que representaran Andorra en aquesta nova edició.

Andorra forma part de les 12 seleccions intercontinentals convidades a participar en el torneig, juntament amb seleccions ja conegudes com ara Azerbadjan, Gran Bretanya, Malta o Moldàvia, i altres seleccions intercontinentals com India, Australia, Cuba i Nigeria.

L'IHF Emerging Nations Men's Championship és una oportunitat única per a les seleccions emergents de mostrar el seu nivell en el pla internacional i competir contra altres països de nivell similar. El guanyador d'aquesta edició obté el passi a les pre-classificacions dels Campionats d'Europa del 2026.

David Aguilar es mostra optimista per la convocatòria i confia en el potencial dels jugadors seleccionats. "Estic content de poder tornar a participar en aquest torneig i estic segur que els jugadors faran un gran treball", ha declarat.

El torneig promet ser un instrument important en la difusió de l'Handbol a Andorra a l'espera de veure com es desenvolupa l'equip en aquesta nova edició.

L'organisme federatiu es mostra satisfet per poder continuar present en els tornejos d'aquestes característiques i seguir contribuint en el desenvolupament de l'equip nacional i el creixement de l'handbol al país.
La federació espera així millorar el resultat de la seva darrera edició l'any 2017 on la selecció va vèncer a Albània (32:23) per tancar una 14a posició.