Tornar

Andorra guanya a Malta en l'estrena del Campionat de països emergents

El 4t Campionat de Països emergents de la IHF va iniciar-se en un partit molt emocionat entre Andorra i Malta, els andorrans van superar a l'equip maltes per 29:27, en un enfrontament molt renyit amb una plantilla andorrana curta.

La defensa 5:1 de Malta va posar un seriós problema a l'equip andorrà a l'inici del partit, on les accions ofensives no van aconseguir superar la defensa de Malta, això va permetre a l'equip maltes prendre una diferencia de 7:4 en els primers nou minuts del partit.

Andorra va adaptar-se ràpidament i va aconseguir entrar en el partit, Unai Ruiz, un jugador amb caràcter ofensiu va carregar-se l'equip i va impulsar als andorrans a empatar el partit (8:8) deixant que Malta en només deu minuts marques un gol.

Seguidament els andorrans sabien que podien posar-se davant del marcador, els errors i pèrdues de pilota de l'equip maltes provocades pels andorrans van situar l’electrònic per davant. Felix Chillon va abaixar la persiana i va aturar llançaments decisius que van aprofitar als andorrans a per marcar la diferencia en el joc.

Finalment, en el final del primer període els jugadors de Malta van empatar el partit (12:12) i els jugadors Unai Ruiz i Pol Soriano van marcar la diferencia en el primer temps amb vuit gols.

En el segon període els andorrans van cometre errades que van aprofitar els maltesos i van posar-se per davant del marcador. Felix Chillón de nou, va aturar pilotes que van fer que l'equip andorrà veies la possibilitat de guanyar el partit. Felix va aturar un 33% dels llançaments en els 6 primers minuts i va anotar dos gols de porteria a porteria, ja que l'equip maltes va jugar sense porter per minimitzar les exclusions.

Ràpidament es va convertir en una batalla entre els dos màxims golejadors de Malta i Andorra, Neil Gruppeta i Unai Ruiz respectivament.

Els andorrans tenien una diferència en l'electrònic de 26:25 a falta de sis minuts, però van creure en la victòria i en una defensa molt intensa va permetre que l'equip maltes tingues errades i els andorrans van aprofitar la situació i aconseguir la primera victòria (29:27) per encara el proper partit contra Índia, que podria donar el pas a semifinals del campionat demà a les 11h15 hora andorrana.

El jugador del partit va ser Unai Ruiz (Andorra).