Tornar

L'Handbol amb aires de Jocs

L'handbol es presentarà oficialment com a torneig d'exhibició en els propers Jocs dels Petits Estats d'Europa Andorra 2021.

Aquest mati, la Federació Andorrana d'Handbol, ha fet oficial a Radio i televisió d'Andorra la candidatura de l'handbol com a torneig d'exhibició en els propers Jocs dels Petits Estats d'Europa que es disputaran novament a Andorra l'any 2021.

 La proposta ve d'un treball conjunt amb les federacions dels petits Estats d'Europa d'handbol, que va culminar a l'últim Congrés de la Federació Internacional d'Handbol (IHF) celebrat a Göteborg, Suècia els passats dies 3 i 4 de juliol.

El president de la Federació Andorrana d'Handbol i portaveu dels petits països, Gerard Pifarré, ha destacat que les disciplines dels propers Jocs ja estan tancades, però es farà paral·lelament un torneig de demostració per tal de donar a conèixer Andorra en aquesta disciplina.

El president de la federació destaca també les dificultats dels Comitès Olímpics dels petits països per moure grans grups d'esportistes i ha explicat que s'han demanat ajudes econòmiques als màxims organismes internacionals i europeus. Seria a través d'un pla d'ajudes per tal de donar suport econòmic al projecte, que pot representar una repercussió i un retorn molt important a nivell d'imatge. 

La voluntat es comptar amb la presència de 7 o 8 països entre els quals es trobarien potències com Islàndia o Montenegro que van participar en l'últim Mundial d'Handbol d'Alemanya i Dinamarca 2019. D'altra banda els principals dubtes són San Marino, sense equip nacional, i Liechtenstein.