Tornar

L'handbol andorrà reprèn l'activitat marcada per les noves mesures sanitàries

L'Handbol Club Engolasters i l'Handbol Club Serradells tornen a la feina amb els seus respectius equips en una temporada marcada per la incertesa i les mesures sanitàries imposades pel govern d'Andorra i la federació andorrana d'handbol.

La crisi sanitària ha obligat al món de l'esport a adoptar noves mesures preventives en tots els àmbits. Entre elles destaquen l'ús de la mascareta durant l'activitat, la composició d'un calendari adaptat i una higiene estricta tant abans com després de cada activitat.

Aquest cas s'aplica a totes les categories que començaran la competició a partir del mes d'octubre com marca el calendari de la Federació catalana.
Les fases d'ascens a lliga catalana que estaven previstes aquest passat cap de setmana pels juvenils de l'HC Serradells, s'ajorna al 10 d'octubre i es jugaran en format de lliga a doble volta, on es jugarà un partit cada 15 dies amb 4 dels equips de més pes en la lliga catalana com són el Poblenou, La Roca del Vallès i l'Handbol Sant Cugat. Aquest nou format s'ha creat per evitar ajornaments en cas de positius per Covid-19, en qualsevol dels equips, i garantir la màxima seguretat en la competició.

Per part de les categories cadet i infantil, passen a formar part del grup de la Catalunya central i participaran en la competició en territori lleidatà, també sota un format de lliga reduït amb partits cada 15 dies.

Les escoles d'handbol d'Ordino i Engolasters comencen la seva activitat a partir de la setmana que ve, tot i les dificultats per captar més nenes i nens. El coordinador de la FAH Edgar Serra preveu que serà un any difícil per la captació de nous jugadors; "les activitats de menjador han quedat totes anul·lades, i ens dificulta bastant la captació de nous nens i nenes per les escoles esportives"; també insisteix que s'ha de seguir treballant per assegurar una nova base solida de cara al futur.

Pel que fa als entrenaments, totes les categories de juvenil a infantil han començat aquesta setmana amb normalitat, respectant les noves mesures i amb moltes ganes de seguir competint. Les categories Infantil i cadet entrenen dimarts i dijous, i els juvenils fan 3 sessions de dimecres a divendres.

Les inscripcions als equips segueixen obertes per tots els joves que vulguin conèixer més de prop l'esport.